Gıdı alma, çene altında biriken yağın emilme veya cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Ayrıca platisma adı verilen ve boyunda bantlar oluşmasına yol açan kasta bir gevşeme varsa bu kasın gerginleştirilmesi işlemidir. Gıdı alma ameliyatında amaç daha genç ve gergin görünen bir boyun yapısına kavuşmaktır.
Tüm yüz gençleştirme ameliyatlarında olduğu gibi burada da kişinin boynunun anatomik özellikleri çok önem taşır. Boyunda çok az sarkma varsa genellikle müdahaleye gerek yoktur. Sorun sadece yağ birikimi ise çene altında 3 mm.lik bir giriş yeri yaratılarak liposuction denen yağ emme işlemi yapılabilir. Boyun cildinde gevşeklik ile birlikte yağ birikimi varsa, böyle bir durumda yağ emme işlemi ile birlikte yüz germe işlemi de yapılmalıdır. Boyunda yağ birikimi fazla ise ve sarkma da ileri derecede ise, bu durumda yüz germe işlemi sırasında çene altında mevcut bir izden 3 cm.lik bir giriş içinden yağlar direk görüş altında temizlenir ve boyun kaslarında dikişli olarak germe işlemi yapılır. Hatta kişinin çene yapısı küçükse aynı işlemde çene implantı da yerleştirilebilir.
Gıdı alma işlemi seçilmiş hastalar için uygulanan bir cerrahi girişimdir. Diyet ve eksersiz ile kilo vermenin yerine geçmez ve şişmanlık için bir tedavi değildir.
Sigara içenlerde eğer ameliyattan 2-3 hafta önce sigaranın bırakılmaması durumunda cerrahinin ve yara iyileşmesinin sonucu olumsuz etkilenebilir.